|

20 Cruel Truths About Love (Weibo)

[Tiếng Việt ở phần dưới]
About Love
1. Don’t accept someone because you are soft-hearted. When the throbbing caused by emotion fades, you will regret for a long time that you have promised to be together too hastily.
2. When you and your partner don’t understand each other because of the different pace of life, please create a common ground for each other in time. Feelings without a common life circle are like a bacterium leaving a petri dish, which will die out automatically after being exposed to the air for too long.
3. If you feel that you can’t go on with him, don’t break up in a hurry, try to reconcile first. Maybe your long-standing conflict is just a misunderstanding.
4. Everyone is a partner for the first time, so give him more time and patience to learn how to love correctly.
5. Sometimes, love requires some pretense. For example, when he bought a lipstick of the wrong color, or he cooked for the first time and made a dish that he couldn’t swallow. Love needs encouragement to nourish it.
6. Give each other some personal space. Love is like cooking. If the temperature is too strong, you will burn the pan; if the temperature is too low, the food won’t be cooked. You have to adjust the heat properly.
7. When you think he doesn’t like you, he really doesn’t like you (too much).
8. Stop loss in time. If you find yourself often uncomfortable or wronged in this relationship, please leave. Don’t be embarrassed, or try to shape his personality again. How can he be reborn in a few months with his stereotype that he has built over 20 years?
9. Don’t worry about establishing a relationship with a person. Spend more time to see if he is suitable for you, which can effectively avoid mutual torture after falling in love. People who really like you can wait for a few months.
About Lovers
10. Just because a person doesn’t care about you in the way you want doesn’t mean he doesn’t love you.
11. It’s really important to be suitable. What matters is not only the equivalence of financial capabilities, but also the combination of family education and personal ambition. Two people with unequal spiritual worlds and psychological gap will make each other unlovable.
12. Apart from being nice to you (good for no money), please carefully consider getting married with a boy who is useless. A boy who has accomplished nothing has a lot of time which is his cheapest thing. To judge whether he treats you well is to see if he is willing to share his most precious things with you.
13. Asking him to prove his love for you by “making love” will only gradually push him away.
14. He who likes to hit you through words often loves himself most. People who really like you will never let you get hurt.
15. Don’t fall in love with someone who has been in love for more than two years. Two years is like at a crossroads of love. You choose to get married or break up. There must be something more unbearable for a girl to break up regardless of any cost.
About Yourself
16. Don’t fall in love for the sake of love. Everyone in the world has their own development time zone. Some people seem to be walking in front of you, while others seem to be walking behind you. But in fact, everyone has their own steps in their own time zone, so there is no need to envy or laugh at them. They are all in their own time zone, and so are you. Life is waiting for the right time to act. So, take it easy. You are not behind, and you are not ahead. Everything is on time in your own time zone arranged by fate.
17. It is necessary to maintain an independent self at all times. The significance of love lies in people’s self-growth and emotional perfection, rather than just being attached to the big tree. When you lose your self-worth, you start to become optional.
18. Leaving is the normal state of life. It is painful to break up, but don’t be afraid of pain. The earth can spin around without anyone, and so can your world. Don’t think you can’t find anyone better than him. In fact, the next one is always better than the previous. All existence follows the law of conservation of matter. If someone owes you something, there will always be another person to pay you back.
19. Don’t marry someone because of money, and don’t marry someone because of love. You will have an ideal love when you lead a lively life alone, and when you two will have a better life experience together.
20. You know, you are the only best girl in the world. Don’t rush to open your heart to others just because they are a little nicer to you. In fact, you are really good, and you don’t need to be loved by making a compromise.

—————————–
20 Sự Thật Phũ Phàng Về Tình Yêu (Weibo)
Về Tình Yêu
1. Đừng vì mềm lòng mà tiếp nhận ai đó. Khi cảm động sinh ra rung động biến mất, lâu dần bạn sẽ hối hận vì đã hứa hẹn bên nhau quá vội vàng.
2. Khi bạn và người ấy chưa hiểu nhau vì tiết tấu cuộc sống khác nhau, hãy kịp thời tạo điểm chung cho nhau. Cảm xúc không có vòng đời chung giống như vi khuẩn rời khỏi bồn nuôi cấy, chúng sẽ tự động chết đi sau khi tiếp xúc với không khí quá lâu.
3. Nếu bạn cảm thấy không thể tiếp tục với anh ấy, đừng vội chia tay, hãy cố gắng làm hòa trước. Có thể mâu thuẫn lâu nay của hai bạn chỉ là hiểu lầm.
4. Ai cũng là người yêu lần đầu của nhau, vì vậy hãy cho người ấy thêm thời gian và sự kiên nhẫn để học cách yêu.
5. Đôi khi, tình yêu đòi hỏi một vài sự giả vờ. Ví dụ, khi anh ấy mua một thỏi son không đúng màu, hoặc lần đầu tiên anh ấy nấu ăn và làm một món ăn mà không thể nuốt nổi. Tình yêu cần sự động viên để nuôi dưỡng nó.
6. Cho nhau một chút không gian cá nhân. Tình yêu giống như nấu ăn. Nếu nhiệt độ quá lớn, sẽ làm cháy chảo; nếu nhiệt độ quá thấp, thức ăn sẽ không được nấu chín. Bạn phải điều chỉnh nhiệt độ vừa vặn.
7. Khi bạn nghĩ rằng anh ấy không thích bạn, ắt là anh ấy thực sự không (quá) thích bạn.
8. Dừng tổn hại đúng lúc. Nếu bạn thấy mình thường xuyên không thoải mái hoặc không ổn trong mối quan hệ này, hãy rời đi. Đừng xấu hổ, hoặc cố gắng uốn nắn tính cách của anh ấy một lần nữa. Làm thế nào anh ta có thể thay da đổi thịt trong vài tháng với khuôn mẫu mà anh ta đã xây dựng trong hơn 20 năm?
9. Đừng lo lắng về việc thiết lập mối quan hệ với một người. Dành nhiều thời gian hơn để xem liệu anh ấy có phù hợp với bạn hay không, từ đó có thể tránh được sự tra tấn lẫn nhau sau khi yêu một cách hiệu quả. Những người thực sự thích bạn có thể đợi trong vài tháng.
Về Người Yêu
10. Chỉ vì một người không quan tâm đến bạn theo cách bạn muốn không có nghĩa là anh ta không yêu bạn.
11. Môn đăng hộ đối rất quan trọng. Điều quan trọng không chỉ là khả năng tài chính tương đương, mà còn có giáo dục gia đình và chí hướng cá nhân phù hợp. Hai người có thế giới tinh thần không bình đẳng và tâm lý chênh lệch sẽ không thể yêu thương nhau được.
12. Ngoài đối tốt với bạn (kiểu tốt không tốn tiền), hãy cẩn thận cân nhắc việc kết hôn với một chàng trai không còn gì khác. Một chàng trai chẳng làm nên trò trống gì thì thời gian là thứ rẻ tiền nhất của họ. Để đánh giá liệu anh ấy có đối xử tốt với bạn hay không là nhìn xem liệu anh ấy có sẵn sàng chia sẻ những điều quý giá nhất của mình với bạn hay không.
13. Yêu cầu anh ấy chứng minh tình yêu của anh ấy dành cho bạn bằng cách “làm tình” sẽ chỉ dần dần đẩy anh ấy ra xa.
14. Người thích đả kích bạn bằng lời nói thường yêu chính bản thân mình nhất. Người thực sự thích bạn sẽ không cam lòng để bạn bị tổn thương.
15. Đừng yêu một người đã yêu hơn hai năm. Hai năm giống như ở ngã ba đường của tình yêu, hoặc là chọn kết hôn hoặc là lựa chọn chia tay. Phải có một điều gì đó không thể chịu đựng hơn mới khiến một cô gái chia tay bất kể giá nào.
Về Bản Thân
16. Đừng vì tình mà yêu. Mọi người trên thế giới đều có múi giờ phát triển của riêng mình. Một số người dường như đang đi trước mặt bạn, trong khi những người khác dường như đang đi phía sau bạn. Nhưng trên thực tế, mỗi người đều có những bước đi riêng trong múi giờ của riêng mình, vì vậy không cần phải ghen tị hay cười nhạo họ. Họ đều ở múi giờ của riêng họ, và bạn cũng vậy. Sống chính là chờ đợi thời điểm thích hợp để hành động. Vì vậy, hãy thả lỏng. Bạn không ở phía sau, và bạn cũng không dẫn trước. Mọi thứ đều đúng giờ theo múi giờ của chính bạn do số phận sắp đặt.
17. Cần phải duy trì cái tôi độc lập mọi lúc. Ý nghĩa của tình yêu nằm ở sự trưởng thành của bản thân và sự hoàn thiện về mặt cảm xúc của con người, thay vì chỉ gắn bó với cái cây lớn. Khi bạn đánh mất giá trị bản thân, bạn bắt đầu trở nên có cũng được mà không có cũng không sao.
18. Ra đi là trạng thái bình thường của cuộc sống. Chia tay đau lắm nhưng đừng sợ đau. Trái đất có thể quay xung quanh mà không cần bất kỳ ai, và thế giới của bạn cũng vậy. Đừng nghĩ rằng bạn không thể tìm thấy ai tốt hơn anh ấy. Trên thực tế, cái sau luôn tốt hơn cái trước. Mọi sự tồn tại đều tuân theo quy luật bảo toàn vật chất. Nếu ai đó nợ bạn điều gì đó, sẽ luôn có người khác trả lại bạn.
19. Đừng lấy ai đó vì tiền, cũng đừng lấy ai đó vì tình. Tình yêu lý tưởng khi một người bạn sống cuộc sống sôi động, khi hai người sẽ có trải nghiệm sống càng tốt đẹp hơn.
20. Bạn biết đấy, bạn là cô gái tốt nhất trên thế giới duy nhất. Đừng vội móc tim móc phổi với người khác chỉ vì họ đối xử tốt với bạn hơn một chút. Trên thực tế, bạn thực sự tốt, và bạn không cần phải được yêu thích bằng cách thỏa hiệp.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *