|

15 Tips To Help You Become Gentle And Tough (Weibo)

[Tiếng Việt ở phần dưới]

1. You must find something other than love that can make you stand strong on the ground with your feet. You have to find a way to earn a living. It’s not too late to think about it now. You must gradually transform those floating thoughts into clear ideas and simple words. Gorgeous and floating words don’t last long. You should know that what gives you enough pleasure is content, thought, realm, soul, spirit and wisdom.
2. Don’t be trivial and moaning. Don’t be so sentimental and touched. You should believe in the old-fashioned words of warmth, beauty, trust, dignity and strength. Don’t be decadent, empty, confused, abuse yourself, or hurt others. Don’t make a mess of yourself.
3. Control your feelings; you can’t want anybody. Don’t say “love” easily. When a man no longer comes to you, don’t go to him again. Don’t trust people who use tricks in love. Don’t say bad words when you break up. Learn the lesson, but don’t regret it. It is no use regretting.
4. Never agree with those who pretend to be cool and different. They are people who have nothing to do and find excuses to let themselves have nothing to do. The real coolness lies in your heart. You should have a strong heart. We must have the belief that you will not be tortured and succumbed even if time passes. I don’t say that I love the world because I’m in the ivory tower, but after I know that it’s dark, dirty and ugly outside, I will still say it.
5. Love and live. Youth is so short, don’t sigh like the elderly. You can stop to have a rest once in a while, but don’t squat down and look around. Remember not to look back when you walk a path.
6. Ask yourself from time to time what you are doing. Give yourself a great future and goal. Remember to always look up at the sky; and remember to look at your feet when you look up at the sky.
7. When you are sad and wronged, you should cry, wash your face after crying, pat your face, and squeeze out a smile for yourself. Don’t rub, or your eyes will swell the next morning.
8. Good love will always come next time. Don’t give the same man a chance to hurt you twice. Don’t believe the vows in bed. Don’t value virginity, but keep your purity. Don’t be ashamed of your desires, enjoy them well, but never tolerate men’s insults and neglect.
9. Believe in love, believe that good men still exist, are unmarried, and are still looking for you in a sea of people. Don’t say “men don’t have a good thing”, which makes others mistake you are very experienced in men.
10. Love material properly, and always know that spirit is more important. What’s more beautiful than those famous watches, famous brands and fashion is yourself.
11. Don’t underestimate a penny, you might as well earn it yourself.
12. When you are hurt by a friend, don’t doubt the friendship, but beware of those who betray you. Forgive, but not forget. Keep some naiveté like a child, and be chivalrous to your friends.
13. Be happy, cheerful, tough and warm has nothing to do with your personality.
14. Don’t be too low-key, sometimes be tough. When you are bullied, you must get it back! But don’t hold grudges. Little people’s opinions, let them go. Compassion makes a person noble.
15. Forgive the world and yourself. Tell yourself that you deserve the best.

—————————–

15 Mẹo Giúp Bạn Trở Nên Nhẹ Nhàng Và Mạnh Mẽ (Weibo)

1. Bạn phải tìm một thứ khác ngoài tình yêu có thể khiến bạn đứng vững trên mặt đất bằng đôi chân của mình. Bạn phải tìm cách kiếm sống. Bây giờ vẫn chưa muộn để nghĩ về điều đó. Bạn phải chuyển dần những suy nghĩ nông nổi đó thành những ý tưởng rõ ràng và từ ngữ đơn giản. Những từ bóng bẩy không tồn tại lâu. Bạn nên biết rằng những gì mang lại cho bạn đủ niềm vui là nội dung, tư tưởng, cảnh giới, linh hồn, tinh thần và trí tuệ.
2. Đừng tầm thường và than vãn. Đừng đa cảm và xúc động. Bạn nên tin vào những lời cổ hủ về sự ấm áp, vẻ đẹp, sự tin tưởng, phẩm giá và sức mạnh. Đừng suy đồi, trống rỗng, bối rối, lạm dụng bản thân hoặc làm tổn thương người khác. Đừng tự làm rối mình.
3. Kiểm soát cảm xúc của bạn; bạn không thể muốn bất kỳ ai. Đừng nói “yêu” một cách dễ dàng. Khi một người đàn ông không còn đến với bạn, đừng đến với anh ta nữa. Đừng tin những người hay dùng thủ đoạn trong tình yêu. Đừng nói những lời không hay khi chia tay. Rút ra bài học, nhưng đừng hối tiếc. Hối tiếc không có tác dụng gì.
4. Đừng bao giờ đồng tình với những người giả vờ tỏ ra ngầu và khác người. Họ là những người không có gì để làm và tìm cớ để cho mình không có gì để làm. Sự mát mẻ thực sự nằm trong trái tim bạn. Bạn nên có một trái tim mạnh mẽ. Phải có niềm tin rằng bạn sẽ không bị hành hạ và khuất phục khi thời gian trôi qua. Tôi không nói rằng tôi yêu thế giới bởi vì tôi đang ở trong tháp ngà, nhưng sau khi tôi biết rằng bên ngoài tối tăm, bẩn thỉu và xấu xí, tôi vẫn sẽ nói ra.
5. Yêu và sống. Tuổi trẻ ngắn lắm, đừng thở dài như người già. Thỉnh thoảng bạn có thể dừng lại để nghỉ ngơi, nhưng đừng ngồi xổm xuống và nhìn xung quanh. Hãy nhớ đừng nhìn lại khi bạn đi trên một con đường.
6. Thỉnh thoảng hãy hỏi bản thân xem bạn đang làm gì. Hãy tạo cho mình một tương lai và mục tiêu tuyệt vời. Hãy nhớ luôn nhìn lên bầu trời; và nhớ nhìn xuống chân bạn khi bạn nhìn lên bầu trời.
7. Khi bạn buồn và bị oan, bạn nên khóc, rửa mặt sau khi khóc, vỗ mặt và nặn ra một nụ cười cho riêng mình. Đừng dụi mắt, nếu không mắt bạn sẽ sưng vào sáng hôm sau.
8. Tình yêu tốt đẹp sẽ luôn đến vào lần tiếp theo. Đừng cho cùng một người đàn ông có cơ hội làm tổn thương bạn hai lần. Đừng tin vào những lời thề thốt trên giường. Đừng coi trọng trinh tiết nhưng hãy giữ gìn sự trong trắng của mình. Đừng xấu hổ về những ham muốn của bạn, hãy tận hưởng chúng thật tốt, nhưng đừng bao giờ chịu đựng sự lăng mạ và bỏ rơi của đàn ông.
9. Hãy tin vào tình yêu, hãy tin rằng những người đàn ông tốt vẫn tồn tại, chưa vợ và vẫn đang tìm kiếm bạn giữa biển người. Đừng nói “đàn ông không có cái gì là tốt” khiến người khác lầm tưởng bạn là người rất từng trải.
10. Hãy yêu vật chất đúng cách, và luôn biết rằng tinh thần quan trọng hơn. Đẹp hơn những chiếc đồng hồ danh tiếng, thương hiệu nổi tiếng và thời trang chính là bản thân bạn.
11. Đừng coi thường một xu, bạn cũng có thể chỉ kiếm được một xu.
12. Khi bạn bị tổn thương bởi một người bạn, đừng nghi ngờ tình bạn, nhưng hãy đề phòng những người phản bội bạn. Tha thứ nhưng không quên. Giữ một ít ngây thơ như một đứa trẻ, và hào hiệp với bạn bè của bạn.
13. Hạnh phúc, vui vẻ, cứng rắn và ấm áp không liên quan gì đến tính cách của bạn.
14. Đừng quá thấp điệu, đôi khi phải cứng rắn. Khi bạn bị bắt nạt, bạn phải đáp trả lại! Nhưng đừng giữ hận thù. Ý kiến ​​của tiểu nhân, hãy quên chúng đi. Lòng nhân ái làm cho một con người trở nên cao quý.
15. Tha thứ cho thế giới và bản thân. Hãy nói với bản thân rằng bạn xứng đáng nhận những điều tốt đẹp nhất.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *